تغذیه و رژیم غذایی, تغذیه و رژیم غذایی بانوان, سلامت عمومی, سلامت عمومی بانوان, مقالات

رژیم غذایی برای مبتلایان به سرطان

  • مدت زمان لازم برای خواندن این مطلب: 3 دقیقه 

     

    مرکز ملی سرطان سنگاپور دلیل اهمیت رژیم غذایی متعادل برای بیماران مبتلابه سرطان را شرح می‌‌دهد. بیماران مبتلابه سرطان باید رژیم غذایی متعادل سرشار از مواد مغذی دریافت کنند تا بتوانند انرژی و قدرت کافی داشته باشند.

    این امر آسان نیست، زیرا داروهای سرطان اغلب منجر به سرگیجه شده و اشعه درمانی نیز منجر به درد دهان شده و بر گیرنده‌‌های چشایی تأثیر داشته و اشتها را کاهش می‌‌دهد.

    کارشناسان مرکز ملی سنگاپور (NCCS) به بیماران توصیه می‌‌کند که قبل، بعد و در حین درمان از غذاهای سالم و مناسب استفاده کنند. رژیم غذایی سرشار از مواد مغذی به بیماران کمک می‌‌کند تا وزن سالم و قدرت بدنی مناسبی داشته و عوارض جانبی درمان را بهتر تحمل کرده و درنتیجه سریع‌تر بازیابی شوند.

    چانگ یوک یینگ، مدیر امور دارویی مرکز ملی سرطان می‌‌گوید: “افرادی که تحت درمان سرطان هستند باید تغذیه خوبی داشته باشند تا پروفایل خونی مناسبی ازنظر تعداد پلاکت‌ها، نوتروفیل‌ها و آلبومین داشته و بتوانند درمان را بدون کمترین مشکل دریافت کنند.”

    بیماران سرطانی باید از محدودیت‌‌های غذایی شدید پرهیز کنند

    ازآنجایی‌که درمان سرطان می‌‌تواند عوارض جانبی متعددی نظیر سرگیجه یا تغییر طعم مواد غذایی داشته و درنتیجه منجر به کاهش اشتها گردد، ضروری است که محدودیت‌‌های رژیمی زیادی برای این دسته از افراد تحمیل نشود.

    چانگ می‌‌گوید: “ضروری است آن‌ها به غذاهای موردعلاقه خود دسترسی داشته باشند. البته این دسته از افراد نباید در مصرف نمک، قند و روغن زیاده‌‌روی کنند.”

    یک رژیم غذایی مناسب برای این دسته از افراد ترکیب سبزیجات و گوشت و پرهیز از غذاهای سرشار از روغن و شیرین است. ازجمله روش‌‌های طبخ مناسب برای این افراد نیز می‌‌توان به بخارپز، آب‌‌پز، سرخ کردن سطحی به‌جای سرخ کردن کامل، باربیکیو و گریل اشاره کرد.

    رژیم غذایی متعادل باید پروتئین کافی برای بدن فراهم آورد. پروتئین در ایجاد بافت، جلوگیری از عفونت، ترمیم زخم‌‌ها و حفظ عملکرد دستگاه ایمنی نقش دارد. کربوهیدرات‌‌ها و چربی‌‌ها نیز باید به‌عنوان منابع انرژی و ویتامین‌‌ها و مواد معدنی نیز باید برای رشد و عملکرد طبیعی در اختیار بدن قرار گیرند. آب و مایعات نیز باید به میزان کافی مصرف شود تا از دهیدراسیون جلوگیری شود.

    توصیه‌‌های دیگر برای بیماران مبتلابه سرطان

    رژیم غذایی سالم از اهمیت بالایی برخوردار است، بنابراین ضروری است که افراد مبتلابه سرطان تغذیه خوبی داشته باشند. این افراد باید غذاهای جدید را امتحان کنند. به دلیل تغییر ذائقه، غذاهایی که پیش‌تر علاقه‌‌ای به آن‌ها نداشتید، ممکن است در طول درمان برای شما خوشایند باشند.

    برترین غذاها برای بیماران مبتلابه سرطان

    مرکز ملی سرطان سنگاپور غذاهای مفید و مضر برای مبتلایان به سرطان را معرفی کرده است.

    غذاهایی که باید در برنامه غذایی قرار داده شوند:

    کارشناسان مرکز ملی سرطان سنگاپور به افراد توصیه می‌‌کنند که قبل، بعد و در طی دوره درمان از غذاهای مناسب و سالم استفاده کنند.

    سبزیجات

    • گوجه‌‌فرنگی، هویج، نخودفرنگی، کدو تنبل و شلغم برای تأمین ویتامین‌‌ها و فیبر
    • گوجه‌‌فرنگی، پوره گوجه‌‌فرنگی و جعفری (به‌ویژه برای بیماران مبتلابه سرطان پروستات)
    • سبزیجات خانواده کلم مانند کلم بروکلی، گل‌کلم و کلم حاوی مواد شیمیایی گیاهی هستند که می‌‌توانند استروژن بد را به استروژن خوبی تبدیل کنند و ازاین‌رو خطر سرطان را کاهش داده و همچنین احتمال عود بیماری را کاهش می‌‌دهند.
    • مارچوبه و جوانه کلم بروکسل به دلیل ماهیت آنتی‌‌اکسیدانی
    • کدو تلخ برای کاهش سطح قند خون
    • سبزیجات پهن‌‌برگ برای تأمین کلسیم و آهن

    میوه‌‌ها

    • پرتقال برای تأمین ویتامین C
    • موز، کیوی، هلو، انبه، گلابی و توت‌فرنگی برای تأمین ویتامین‌‌‌‌ها و فیبر
    • آووکادو، گواوا، زردآلو، انجیر، آلو و کشمش برای تأمین انرژی

    پروتئین

    • گوشت بدون چربی، ماهی، مرغ، تخم‌مرغ، توفو و تاوکوا
    • محصولات لبنی، آجیل، لوبیا خشک و نخود
    • ماهی و غذاهای حاوی سویا (به‌ویژه برای بیماران مبتلابه سرطان پروستات)

    کربوهیدرات

    • برنج، نودل، چپاتی، نان سبوس‌‌دار و ماکارونی
    • کراکر سبوس‌‌دار، جوی دوسر، ذرت، سیب‌‌زمینی، لوبیا و لبنیات
    • عسل به دلیل خاصیت ضد باکتریایی و ضد قارچی برای جلوگیری از عفونت‌‌ها

    غذاهایی که افراد مبتلابه سرطان باید از آن‌ها پرهیز کنند

    • گوشت سرخ‌شده، کباب ‌‌شده و گریل‌‌شده. زیرا قرارگیری پروتئین‌‌های دامی در معرض حرارت شدید منجر به تولید محصولات سرطان‌‌زا به نام هتروسایکلیک آمین می‌‌گردد
    • مصرف بیش‌ازحد نمک، قند و غذاهای چرب
    • گوشت قرمز و گوشت‌‌های فرآوری شده ازجمله همبرگر، سوسیس و بیکن
    • غذاهای نگهداری شده نظیر مربا و ترشی به دلیل محتوای نیتریت
    • الکل

    علاوه بر این، بیماران مبتلابه سرطان باید از مصرف بیش‌ازحد مکمل‌‌های ویتامین پرهیز کنند، زیرا ویتامین‌‌ها به‌عنوان آنتی‌‌اکسیدان عمل کرده و در روند شیمی‌درمانی اختلال ایجاد می‌‌کنند.


    تالیف:

    تن‌ورز (اقتباس از مقاله‌ای از سایت healthxchange.sg)

    در صورت استفاده از این مقاله، نام و آدرس تن‌ورز را به عنوان منبع ذکر کنید. 

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۴ رای
    بازگشت به لیست

    نوشته های مشابه

    2 دیدگاه در “رژیم غذایی برای مبتلایان به سرطان

    1. عزیزی گفت:

      ممنون از سایت خوبتون و اطلاعات خوبتون که به رایگان در اختیار ما قرار میدین.

    2. کوشان البرزی گفت:

      بسیار مطلب خوبی بود. طیف زیادی از مردم دچار این بیماری هستن و نیازه که رژیم غذایی مناسبی داشته باشن.ممنون از شما

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *