کارنیتین (l – carnitine) چیست؟

بدمتوسطخوبخیلی خوبعالی (4 رای)

Loading...

مسدود کننده چربی

کارنیتین یا ال کارنیتین در رده یکی از آمینو اسید های غیرضروری تولید شده در کبد، مغز و کلیه‌ها قرار می‌گیرد که از آمینو اسید های اساسی متیونین و لیزین ساخته می‌شود. آمینواسیدها معمولا توسط بدن برای سنتز پروتئین مورد استفاده قرار می‌گیرند اما کارنیتین متفاوت می‌باشد زیرا این آمینو اسید برای ترویج انتقال اسیدهای چرب بلند زنجیر به منظور تولید انرژی به میتوکندری مورد استفاده قرار می‌گیرد. نتایج این فرایند فراهم آوردن اترژی ماهیچه ای با سوزاندن چربی می‌باشد. نام این آمینو اسید مربوط به جدا شدن آن از گوشت در سال ۱۹۰۵ می‌باشد (گوشت خوار) و در ابتدا با نام ویتامنی B-t شناخته می‌شد. کارنیتین به عنوان نام کلی برای تعدادی ترکیب به کار برده می‌شود که شامل ال کارنیتین، ال استیل کارنیتین، استیل ـ ال ـ کارنیتین و ال ـ پروپینول کارنیتین می‌باشد، با این حال زمانی که عبارت کارنیتین به کار برده می‌شود، بسیاری از افراد آن را به عنوان یک محصول کاهش چربی که در بسیاری از محصولات یافت می‌شود قلمداد می‌کنند. اخیرا، علاوه بر نقش اساسی آن به عنوان چربی سوز، فرمول های تخصصی بسیاری ایجاد شده‌اند که انواع مختلف کارنیتین را در یک محصول ترکیب می‌کنند که حاصل این امر نتایجی است که آنها را نمی‌توان به تنهایی از ال ـ کارنیتین به دست آورد. با این حال بسیاری از افراد این محصول را برای کاهش چربی استفاده می‌کنند.

مزایای کارنیتین:

  • یکی از مزایای اصلی کارنتین کمک آن به سوزاندن چربی برای بدست آوردن انرژی و در نتیجه کاهش چربی و افزایش انرژی ماهیچه‌ای می‌باشد.
  • تحقیقات بسیاری در مورد مزایای کارنیتین انجام می‌گیرد که عبارتند از: سلامت قلبی، سلامت مغزی و تغذیه کودکان و

در راهنمای مکمل‌ها به خصوص در بخش کراتین، من در مورد سیستم انرژی بدن صحبت کردم. همزمان با مطالعه نقش کارنیتین در تولید انرژی، ممکن است ویژگی‌های آن را به کراتین ارتباط دهید. یک سیستم فرعی دیگری نیز وجود دارد که در راهنمای کراتین به آن اشاره‌ای نشده است، و این سیستم چهارم سیستم گلیکولیتیک هوازی می باشد که سیستم اکسیژن نیز نامیده می‌شود. منبع اصلی انرژی برای این سیستم کربوهیدرات ها (از ذخایر موجود در ماهیچه ها یا در جریان خون) و چربی ها (از ذخایر) می‌باشند. به منظور عملکرد این سیستم، اکسیژن باید در محیط وجود داشته باشد. محصولات زاید آب و دی اکسید کربنی می‌باشد که بازدم می‌کنیم. این سیستم، در صورتی که فعالیت شدید نباشد، و در صورت وجود گلوکز، چربی و اکسیژن در بدن می‌تواند به طور نامحدود ادامه داشته باشد. با این حال، در صورتی که این فعالیت بسیار شدید باشد، گلوکز ممکن است تمام شده و بدن لاکتیک اسید تولید کند. این شرایط را کمبود اکسیژن می‌نامند.

همچنین، هیچ سیستمی به تنهایی عمل نمی‌کند. تمام سیستم‌ها در تمام مدت با هم در ارتباط می‌باشند. مدت و شدت فعالیت تعیین کننده سیستم اولیه می‌باشد اما تمام آن‌ها تا حدی به کار برده می‌شوند.

مطالعات انجام شده بر روی کارنتین:

کارنیتین یکی از اساسی‌ترین تکیه‌گاه‌های محصولات و فرمول های کاهش چربی می‌باشد که در گستره‌ای از ترموژنیک‌ها تا محصولاتی که بر پایه کافئین نمی‌باشند گسترش دارند. از سال ۱۹۳۷ مطالعات متعددی بر روی کارنیتین‌ها انجام گرفته شده‌اند که در این‌جا به دو مورد از آن‌ها اشاره می‌کنیم:

تاثیر ال ـ کارنیتین بر روی اکسیداسیون چربی، عملکرد پروتئین و ترکیب بندی بدن در افراد دارای اضافه وزن. متابولیسم. آگوست ۲۰۰۴٫ ما از روش ترکیبی به همراه ایزوتوپ‌های پایدار (۱۳(C و (۱۵(Nبه منظور بررسی دقیق تغییرات متابولیک ناشی از مکمل‌های ال ـ کارنیتین استفاده کردیم. هدف مطالعه کنونی بررسی تاثیر مکمل ال ـ کارنیتین بر روی اکسیداسیون چربی، عملکرد پروتئین، ترکیب‌بندی بدن و افزایش وزن در افراد دارای اضافه وزن می‌باشد. دوازه داوطلب در رژیم غذایی مرتبی در دو حالت استفاده از مکمل ال ـ کارنیتین و یا بدون استفاده از آن به میزان ۳ گرم به مدت ۱۰ روز قرار گرفتند. حجم چربی بدن و حجم آب بدن با استفاده از بررسی‌های امپدانس بیوالکتریک محاسبه شدند. مکمل ال ـ کارنیتین منجر به افزایش سنتز پروتئین گردید که نشان می‌دهد اکسیداسیون چربی در افراد دارای اضافه وزن با کاتابولیسم پروتئین همراه نبوده است.

مکمل های کافئین، کارنیتین و کولین در موش‌های آزمایشگاهی منجر به کاهش چربی بدن و غلظت لپتین سرم می‌گردد. تاثیر ترکیبی از کافئین، کارنیتین و کولین در شرایط انجام یا عدم انجام ورزش بر روی تغییرات وزن بدن، حجم چربی، غلطت لپتین سرم و شاخص‌های متابولیک در ۲۰ موش مذکر نژاد اسپراگ داولی ۷ هفته‌ای مورد بررسی قرار گرفت. آن‌ها در یک رژیم غیرخالص با وجود یا عدم وجود کافئین، کارنیتین و کولین به ترتیب با غلظت ۰٫۱، ۵ و ۱۱٫۵ گرم بر کیلوگرم قرار گرفتند. در یک طراحی فاکتوریل ۲x2، نیمی از گروه‌ها تحرک کرده و گروه دیگر بی‌تحرک بودند. میزان چربی و لیپیدهای اپیدیدیم، کشاله ران و ماهیچه ها توسط استفاده از مکمل‌ها به طور قابل توجهی کاهش یافته بود. صرف نظر از ورزش، مکمل‌ها تری گلیسیرید را در سرم کاهش داده اما میزان آن در ماهیچه‌های اسکلتی افزایش یافته بود. غلظت لپتین سرم نیز توسط ورزش و مکمل کاهش یافته بود. لپتین سرم با وزن بدن، وزن چربی و گلوکز سرم برابر شده بود. به این نتیجه می‌رسیم که شاخص‌های چربی بدن در مکمل های رژیمی دارای کارنیتین مشابه ورزش بوده و اثرات متقابلی در دو متغیر مشاهده نشد.

زمان و مقدار مصرف مکمل‌های کارنیتین:

ال ـ کارنیتین یک محصول مستقل بسیار مشهور می‌باشد که به صورت قرص، کپسول و مایع عرضه می‌شود. قدرت این محصول از ۲۵۰ میلی‌گرم تا ۱۰۰۰ میلی‌گرم متغیر می‌باشد اما اغلب افراد از نمونه ۵۰۰ میلی‌گرمی آن استفاده می‌کنند. زمان مصرف بسته به محصول متفاوت می‌باشد بنابراین مطالعه برچسب محصول ضروری می‌باشد. به عنوان بخشی از محصولات فرمول، ال ـ کارنیتین در نه تنها در محصولات کاهش چربی بلکه در محصولات قبل و بعد از تمرین نیز به کار برده می‌شود. علی رغم این‌که این محصول ترکیب سازنده محصولات مبتنی بر پمپ نمی‌باشد، در برخی از نمونه‌ها مشاهده می‌شود بنابراین در هیپرتروفی سارکوپلاسم که پیشتر نیز در این راهنماها به آن اشاره کردم نقش دارد. در مورد زمان بندی مصرف و میزان مصرف باید از محصول فرمولی و با توجه به نوع مصرف از آن استفاده کنید که بر روی محصول ذکر شده است. فرمول اصلی کارنیتین که بر اساس کارنیتین می‌باشد توسط محصولات غذایی بورلی تولید می‌شود و ترکیبی از چهار مدل کارنیتین می‌باشد و سازنده آن ادعا می‌کند این محصول دارای ۲۱ مزیت می‌باشد. این یک پیشنهاد ویژه می‌باشد و یکی از محبوب‌ترین محصولات در بازار به شمار می‌رود. سرانجام شایان ذکر است، مطالعه دقیق برچسب محصول ضروری یوده و استفاده از کارنیتین در نوع فرمولی آن نیازمند اطلاعات جامع در مورد محصول خریداری شده می‌باشد.

 خرید مکمل چربی‌سوز


تالیف و ترجمه تن ورز

لطفا در صورت کپی این مقاله، نام و آدرس تن ورز را به عنوان منبع ذکر نمایید.

2 پاسخ

دیدگاه ها غیر فعال است.